В’ялені томати за один день в домашніх умовах за рецептом Алекса Якутова

Юлія Туренко

Юлія Туренко

Випускаючий редактор

Усі статті автора...

В’ялені томати за один день в домашніх умовах за рецептом Алекса Якутова
В’ялені томати за один день в домашніх умовах за рецептом Алекса Якутова
pixabay.com

Простий рецепт заготівлі в’ялених помідорів від Алекса Якутова.

Читайте такожЩо приготувати з бурякової гички: 3 цікаві страви
Сезон помідорів у самому розпалі, і традиційно саме зараз їх заготовлюють на зиму. Зазвичай роблять це за допомогою консервації. А ще можна зберегти томати за італійським рецептом – зав’ялити. Як це правильно зробити, розповів Шеф та експерт реаліті Нового каналу «На ножах» Алекс Якутов.

Інгредієнти:

  • Помідори «сливка» – 2 кг
  • Сухий орегано – 50 г
  • Базилік – 150 г
  • Часник – 1 головка
  • Сіль, перець, цукор – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Підготуємо спочатку всі інгредієнти. Помідори та базилік добре промиваємо. Часник очищаємо він лушпиння.
  2. Томати розрізаємо на половинки й викладаємо розрізом доверху в гастроємність на пергамент.
  3. Посипаємо невеличкою кількістю солі та цукру, сухим орегано та дрібно нарізаним базиліком.
  4. Тоненько нарізаємо часник і кладемо на кожну половинку помідора.
  5. Розігріваємо духовку до 100 градусів і ставимо помідори на 10 годин. В’ялимо при прочинених дверцятах.

Вийдуть ароматні помідори на зиму, які можна зберігати сухими в звичайній банці, герметичному пакеті на застібці, або ж можна залити їх олією, якій помідори віддадуть свій аромат. І коли ви будете варити суп, готувати пасту чи різото, можете їх додавати в страви або ж подавати разом із сиром як закуску.


Хмара тегів


Матеріали на тему

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK